CZ / SK

906 460 099, 46 Kč/min.
Volejte. Cena včetně DPH


« zpět

Horoskop na týden od 30. června do 6. července 2014

Horoskop na týden od 30. června do 6. července 2014

Slunce se nám stále pohybuje ve znamení Raka a druhá dekáda Raků bude slavit narozeniny. Letos se však Slunce v Raku dostává do velmi napjatého postavení k jiným planetám a toto napětí bude v týdnu gradovat. Jde o to, že naše nově nabitá akčnost a potřeba prosadit se, může v týdnu narážet na spoustu překážek. Energie Raka, pod jejímž vlivem nyní všichni jsme, je totiž velmi dynamická, vůdčí a nemá ráda, když není po jejím. Nenechme se mýlit, že se většinou projevuje nenápadně, tiše a pomalu, protože ve skutečnosti je to energie vůdčí, která si jde pevně za svým. Když jsme 21.6. slavili letní slunovrat, slavili jsme nejdelší den v roce. V tento den se velmi razantně a jakoby na povel začal měnit poměr světla a tmy, což zažíváme jen čtyřikrát za rok. A znamením, která v té době vládnou, říkáme vůdčí, tedy velící a dynamická.

První je Beran, který se ujímá vlády o jarní rovnodennosti, což je náš první jarní den. Tehdy se poměr světla a tmy srovná tak, že den a noc jsou stejně dlouhé. Tím ale začíná povel Berana: světla bude přibývat, žijte! A dny se prodlužují a příroda se probouzí a s ní i my.

Druhý je Rak, který se ujímá vlády o letním slunovratu, což je náš první letní den. Tehdy je světlo na vrcholu a my zažíváme nejdelší den a nejkratší noc. Tím také ale začíná povel Raka: světlo už dál neporoste, jistěte se, myslete na budoucnost! A dny se zkracují a příroda se z květů mění v plody a my si jejich darů naplno užíváme s pocitem, že zima je hodně, hodně daleko.

Třetí jsou Váhy, které se ujímají vlády o podzimní rovnodennosti, což je náš první podzimní den. Tehdy se poměr světla tmy opět srovná tak, že den a noc jsou stejně dlouhé. Do toho přichází povel Váh: tmy bude přibývat, přemýšlejte jak jí přežít! A dny se zkracují a na nás padají deprese a jsme rádi se svými myšlenkami, knížkami, hudbou a doma se svými nejbližšími.

Čtvrtý je Kozoroh, který se ujímá vlády o zimním slunovratu, což je náš první zimní den. Tehdy zažíváme nejdelší noc a nejkratší den. Už měsíc předtím zapalujeme adventní svíce a oslavujeme světlo. To přichází s Kozorohem, který velí: budiž světlo, radujte se! Oslavujeme zrození světla v podobě Krista a dny se prodlužují a my jsme na novém začátku.

Tato čtyři znamení jsou jediná, která představují energii akce ke změně. My právě jsme pod vlivem té druhé, tedy energie Raka, která je o jistotě domova. Ať po světě chodíme s jakýmikoliv představami a cíli, vždy za největší jistotu považujeme domov a své nejbližší. Energie Raka nás nutí, abychom si tyto jistoty upevnili či naopak zkontrolovali jejich stabilitu. V době, kdy na sebe navzájem máme nejvíce času, tedy v době dovolených, je to velmi příhodné. I proto ale už před začátkem prázdnin mnohé rodiny zažívají, jak na tom jsou - to když jim domů nepřijde dítě plné strachu z vysvědčení. A proto v době dovolených dochází také k častým partnerským konfliktům a mnohým rozchodům, když se pro nás partner stane nesnesitelným či se ukáže, že si dva, tvořící rodinu, vůbec nemají co říct.

Celý týden se ponese v duchu upevňování této jistoty či naopak odhalování všeho, kde to v rodinných vztazích a na domácí půdě vázne. To platí nejen pro Raky, ale pro nás pro všechny. V tomto týdnu budou na povrch vyplouvat nejrůznější nespokojenosti ve vztazích s blízkými, boje o pozici hlavy rodiny a o to, kdo má pravdu. A protože v Raku jde o energii emocionální, občas můžeme být k neudržení jako papiňáky, aniž bychom uměli pojmenovat, proč to tak je. A aniž bychom si přiznali, že ve skutečnosti nás na partnerovi nerozčiluje jaký je, ale že není takový, jak bychom si přáli. Především lidé se silným obsazením Raka, Berana, Váh a Kozoroha budou mít silnou potřebu dělat si ve vztazích pořádek a občas mohou sklouznout do pozice matky, která všechny kolem kritizuje jako malé děti anebo naopak matky nedoceněné za všechno, co pro druhé dělá, a tedy se tvářit ukřivděně. Na to pozor hlavně v sobotu. I pro nás všechny budou ale víkendové dny nejkritičtějšími z celého týdne a trvá moje varování na cestách před úrazy ostrými předměty, elektřinou a výbušnými materiály a před konflikty všeho druhu. Pro druhý prázdninový víkend to platí ještě více, než pro ten první.

Pozitivem týdne je, že 1.7. Merkur přestane couvat a vydá se vpřed, takže obchodně a pracovně nám to bude lépe myslet. Venuše a Merkur v Blížencích budou přát realizaci profesních nápadů, obchodním smlouvám a všemu, kde zapojíme intelekt. Těžit by z toho měli Blíženci druhé a třetí dekády, Váhy první a třetí dekády a Lvi a Vodnáři první a druhé dekády.

Dalším pozitivem týdne je, že Luna je ve své nově zrozené a narůstající fázi. Kdo chce s něčím novým začít, od 27.6. je k tomu ideální doba, obzvláště budou-li se nové začátky týkat změn v bydlení, v uzavírání nových vztahů či lepšího přístupu k sobě samým. To se týká především znamení Raka, Lva, Panny a Váh. Užívejte si první prázdninový týden a své dovolené a čas s blízkými. A jestli Vás bude na blízkých či kolem Vás něco rozčilovat, mějte na paměti, že každý vztek je především o Vás samotných. Energie Raka je o jistotě domova. Aby domov čtyř stěn byl pohodový, k tomu je nutné, aby se duše cítila doma ve svém těle a jestli to tak máme nebo ne, o tom bude celý týden (a celá doba vlády Raka). Moje rada pro celý týden zní: Emoce budou dobrým rádcem, ale mohou se stát špatným sluhou, proto pozor na akce bez rozmyslu. U každého neklidu se ptejme především sebe, proč se Vám to děje.

Všem přeji pěkný letní týden. Vaše Libuše / Věštírna Jednička