CZ / SK

906 460 099, 46 Kč/min.
Volejte. Cena včetně DPH


« zpět

Rada na 16.1.2015 od Jany Naděždy

Rada na 16.1.2015 od Jany Naděždy

Pesimismus. Je to povahová vlastnost, která určitým způsobem nedovoluje žít naplno. Pesimismus je jinými slovy strach, obava a odevzdání se bez boje svého života. Náhled těchto lidiček je: „Vše dopadne pro mě špatně“. „ Nejsem dobrý a lidé také nejsou dobří“.

K pesimismu nás vede určitý druh výchovy. Je to tak, že nám rodiče určovali pravidla, jak máme žít, co můžeme a nemůžeme dělat. Co je slušné a neslušné apod. Protože naše vnitřní duše má určující směr našich životů a vnitřně ví přesně, co je pro nás dobré a co ne, tak vlastně bojujeme sami se sebou. To pak způsobuje prostor pro vznik pesimismu. Je to stagnace našeho vnitřního „JÁ“, které se zlobí, že sami sobě zakazujeme žít naplno. Je čas vyzkoušet si, jaké to je porušit zažitá pravidla a přísnou výchovu.

Najděte si okamžik, který posune Vaše hranice. Udělejte něco, co byste nikdy předtím neudělali. Samozřejmě to není rada, jak ublížit jiným, ale jak vzít do svého života nové prožitky. Co například mohu udělat? V základním bodě si přiznat, že udržováním přísných pravidel nejsem lepší než jiní. Když udělám chybu, nejsem horší než jiní. Mít se rád i s chybami a přednostmi a tak přijímat i lidi kolem sebe. Nikdo není ani lepší ani horší. Každý je jedinečný a to je právě krása života.

Vaše Jana Naděžda / Věštírna Jednička