CZ / SK

906 460 099, 46 Kč/min.
Volejte. Cena včetně DPH


« zpět

Rada na 25.4.2015 od Jany Naděždy

Rada na 25.4.2015 od Jany Naděždy

Jak milovat nejvíce sami sebe. Hledáme sami sebe. Když nerozumíme životu, který máme, je to odraz toho, že jsme ještě nenašli sami sebe.

První cvičení, které nám může pomoci: „Odpouštím všem, kteří mi ublížili nebo ubližují. Nemyslím tím, že konali správně, ale konali, jak uměli a už jim nedovolím mi ubližovat!“ Nikdo nemá právo nás posuzovat. Pokud to dělá, je to jeho problém, který si tímto řeší. Naše odpověď takovému človíčku může být následující: „Nemáš právo mě posuzovat, soudit nebo vychovávat. Jsem jedinečná bytost a své životní úkoly určitě zvládnu. Pokud udělám chybu, je to má chyba, abych se poučil/a a mohl/a jít svým životem dále.“ Nebo když nám někdo vytýká postavu, chování apod., naše odpověď může znít takto: „Možná nemám míry modelky, ale jsem taková. Když Ty s tím máš problém, tak mě tímto prosím nezatěžuj. Jsem spokojená v tomto těle. Miluji své tělo. Nepřeji si, aby jsi mi do budoucna takovéto své výhrady říkal/a.“

Všimněme si, že výhrady k našemu chování či vzhledu mají nejvíce osůbky, které sami nejsou zrovna dokonalé. Jejich vnitřní výčitky je vedou k posuzování jiných. Takže to, co říkají, není k nám. Ale k nim samým! Musí si tedy své vnitřní problémy vyřešit sami. Jen jim nedovolme, aby nás zatahovali do těchto nehezkých posuzování. Přeji mnoho sil při prvním cvičení.

Vaše Jana Naděžda / Věštírna Jednička