CZ / SK

906 460 099, 46 Kč/min.
Volejte. Cena včetně DPH


« zpět

Vše je o energiích

Vše je o energiích

Energie je všude kolem nás a vše je skutečně o energiích. Dovolím si zde pominout energie Reiki, Shamballu a podobné energie, a budu se zde zabývat pouze energií z Universa, tedy energií vesmírnou či kosmickou, kterou načerpáváme a používáme všichni bez jakýchkoliv zasvěcení do různých energetických systémů.

Energii máme my lidé, zvířata, stromy, rostliny, věci kolem nás. Říkáme jí životní energie a na rozdíl od fauny a flóry nám lidem kolísá skoro denně. U zvířat a rostlin klesá pouze při jejich onemocnění, kdežto mi lidé si jí necháváme odčerpávat naším myšlením a pochopitelně nám energie ubývá při onemocnění.

Energii si všichni čerpáme z kosmu a ze země. Ze země si energii čerpáme do první kořenové čakry, z kosmu do čakry korunní (temenní). Abychom mohli fungovat naplno, měli bychom mít dostatek své životní energie. Pro harmonizaci čaker a doplnění životní energie existuje bezpočet metod a způsobů. Já Vám zde nastíním ty, které používám a které se mi osvědčily.

Ze země přirozeně čerpáme energii již tím, že po ní chodíme. Doma v obýváku jí však mnoho nenačerpáme. Pokud se projdeme naboso ranní či večerní rosou po trávě, dobijeme si energii nejlépe. Také se opřít o kmen stromu zády, stát pevně na zemi, vnímat tento postoj a představovat si, jak míza silně proudí kmenem stromu, tato síla nám vstupuje do páteřního kanálu (centra čaker). Je to účinná metoda doplnění a pročištění energie. Pokud nemáme možnost doplňovat si energii v přírodě, je vhodné se doma mírně rozkročit, pokrčit ruce s dlaněmi nahoru (dlaněmi čerpáme současně kosmickou energii) a vnímat sílu zemského jádra. Tato síla proudí naší kořenovou čakrou (rozkrokem) dále do těla a měli bychom při tom cítit postupně příjemné teplo až k temeni hlavy.

Též křišťál ze škály drahých kamenů nám doma doplní energii. Můžeme si pustit tichou hudbu, ale nemusíme. Lehneme si pohodlně na postel a v každé dlani volně sevřeme křišťál. Za pár minut se budeme cítit odpočatí a uvolnění.

Doma je dobré poznat, které místo je energeticky vhodné a které naopak energii odebírá. To lze poznat nejen kyvadlem či virgulí, ale pokud máme domácí mazlíčky, potom platí pravidla:tam kde rád pobývá náš pejsek, je pozitivní (čistá) energie;tam kde ráda pobývá naše kočička je negativní energie.Pozor ale na to, pokud nás naši mazlíčci následují do míst našeho odpočinku v bytě, je to jen jejich láskou k nám a nesouvisí to nijak s pozitivní či negativní energií. Proto vypozorujte, kde sami rádi tráví jejich chvíle odpočinku. Již samotné mazlení s pejskem nám dodává a pročišťuje energii a pejskovi jí tím neubíráme. Naopak mazlení s kočičkou nám odebírá naší negativní energii a kočičce tím nijak neubližujeme.

Z kosmu čerpáme energii korunní čakrou. Blahodárnou energii čerpáme také při meditacích.

Vám, kteří pracujete v esoterice a posíláte energii na dálku, či jí předáváte přímo, bych rád sdělil ze své praxe, že předáváme sice energii kosmickou (kterou současně načerpáváme), ale tato energie vlastně pouze prochází skrze nás. V úctě a pokoře ke klientovi a k Bohu, který nám dal tento dar do vínku, se domnívám, že při předávání energie bychom měli být sami zcela oproštěni od negativních energií a nepředávali energii vždy na požádání, ale pouze ve chvílích, kdy sami cítíme, že jsme sami k tomu připraveni. Pokud například budeme mít "sezení" s někým, komu se stala určitá tragédie, navnímáme jeho bolestné vibrace (energie) a přitom nám trochu smutku a bolesti zcela jistě ulpí na naší duši. Pokud bychom po tomto sezení měli někomu předat energii, mohlo by se lehce stát, že mu jí předáme i s tímto zármutkem a tak ho poškodíme.

Udržení si životní energii je mnohem těžší, nežli jí načerpat. Přitom by to bylo tak příjemné, kdybychom dokázali mít stále pozitivní mysl a neovlivňovaly nás negativní emoce. Prostě kdybychom dokázali být stále pozitivní. To ale bohužel nedokážeme nikdo, i když jsme možná na své duchovní cestě dosáhli vrcholu. Jsme lidé a žijeme mezi lidmi. Negativní energie na nás číhají všude kolem nás a energetických upírů stále přibývá. I když se bráníme všem negativním útokům (blbým náladám) ostatních lidí, neubráníme se, neboť i naše emoce se musí zákonitě projevit. Naše emoce jsou pozitivní i negativní a stále zářit nemůžeme. Pokud bychom se stále jen usmívali a nechávali si veškeré bezpráví neustále líbit, pošlapali bychom si zcela své "vlastní já" a byli bychom zcela bezcenní.

V místech, kde se kupí negativní energie mi pomáhají afirmace. Například v supermarketu se snažím nevnímat negativitu nakupujících zákazníků a i když mě nákupy také moc nebaví, říkám si: "Buď rád, že nakoupíš vše potřebné pod jednou střechou, buď rád, že ses narodil a žiješ v zemi, kde si můžeš nakoupit vše, co potřebuješ, že máš možnost si na nákup vydělat prací." Po složení nákupu do auta se odměním, zajdu si na kávu a zákusek, nevnímám zvonící mobil, nevnímám dění kolem a vychutnávám tu chvíli klidu a pohody s pocitem splněné povinnosti - nákupu. Jde to. Stačí k tomu málo. Afirmací si přehodit tu nepříjemnou povinnost na pocit skvělé příležitosti, kterou v mnoha částech světa nemají a ani neznají.

Milí přátelé, pokud Vás můj článek posune na Vaší životní cestě o kousíček dál, bude mi to velkou ctí.

S úctou a pokorou Pavel / Věštírna Jednička


Další články poradce

Karma a osud

Karma a osud

Milí přátelé, velmi často se setkávám s obavou Vás volajících v souvislosti ...