CZ / SK

906 460 099, 46 Kč/min.
Volejte. Cena včetně DPH


« zpět

Nebojte se zůstat se svými myšlenkami sami

Nebojte se zůstat se svými myšlenkami sami

Co myslíte, je lepší být jen sám sebou, než být součástí společnosti, kde nemůžete být sami sebou?

Neustále se někomu přizpůsobujeme a díky tomu přicházíme sami o sebe. Stáváme se jen maskou člověka, kterým skutečně jsme. A to jen proto, abychom naplnili očekávání druhých. Abychom se stali konformními a také konzumními členy společnosti. Společnosti to na nás chtějí. Například v zaměstnání, kde vedení nechce, abyste vybočovali z řady (tedy pokud nejste placeni jako kreativisté). Příkladem jsou teké hypermarkety, které si Vás zavazují různými klubovými slevovými kartami a tak nechtějí, abyste chodili nakupovat jinam. Prostě Vás nutí nakupovat u nich. Příkladem mohou být také politické strany a hnutí. Tam už vůbec nemůžete vybočovat, platí zde známé pořekadlo "když chceš s vlky žíti, musíš s nimi výti"...

To ale - a všichni si to po mnou uvedených příkladech určitě uvědomujeme - není dobře ani pro nás ani pro druhé. Je lepší naučit se být opravdu sám sebou bez ohledu na to, co si lidé myslí. A pokud to nejsou ochotni akceptovat, tak se v takové společnosti raději neukazovat.

Je velmi přínosné být pokud možno co nejčastěji sám se sebou. Nemusíme se toho bát. Naopak, naučme se pravidelně trávit čas alespoň chvíli sami se sebou. Utřiďme si myšlenky. Ujasněme si, co je pro nás priorita. Řekněme si, co opravdu v životě chceme. S kým chceme trávit svůj čas? Kam chceme cestovat? To nezjistíme, když budeme žít pouze konzumním životem, když budeme poslouchat rádio nebo se dívat stále na televizní seriály, kde se v podstatě skoro nic neděje. A hlavně Vám nic užitečného nepřinesou.

Nebojte se zůstat se svými myšlenkami sami. Uvidíte, že se Vám to vyplatí…

Vaše Marie Eva / Věštírna Jednička


Další články poradce

Co je pro ženu normální, co pravda a co lež?

Co je pro ženu normální, co pravda a co lež?

Otázkami o „normálnosti“, pravdě a lži se zaobírá lidstvo od svého vzniku.

Přítelkyně barva

Přítelkyně barva

Když se řekne barva, tak si většinou představíme tu svoji. Tedy tu, kterou ...

Jak si zpříjemnit tyto dny

Jak si zpříjemnit tyto dny

Udělejme si pěkný den a nenechme se ovlivňovat věcmi a děním kolem nás.

Víte, proč voláme kartářku?

Víte, proč voláme kartářku?

Každý člověk očekává něco jiného. Jsou mezi námi lidé, kteří nechtějí ...