CZ / SK

906 460 099, 46 Kč/min.
Volejte. Cena včetně DPH


« zpět

Přítelkyně barva

Přítelkyně barva

Když se řekne barva, tak si většinou představíme tu svoji. Tedy tu, kterou máme nejraději. Je to naše přítelkyně. S přítelkyní můžeme prožívat různá období a situace. Spolu pracujeme a prožíváme různé běžné věci, které patří k životu.

Podle nálady a podle toho, jak se cítíme, tak se chováme, a vybereme si oblečení k příležitosti, kam se chystáme. Důležitá je barva, kterou zvolíme. Ta nás ovlivňuje a tím pádem i naše  okolí.

Každá barva nám něco říká a vnitřně nás mění. V každé barvě se cítíme úplně jinak. Máme jiné pocity, jsme šťastné, spokojené, vše je pozitivní. Jsou však také barvy, které jsou smutné a ponuré, a podle toho se také cítíme. Barva na oblečení, doma na nábytku, bytových doplňcích, nás rovněž ovlivňuje a něco o nás také vypovídá. Říká, jak žijeme, jak se chováme, jaký máme charakter.

Podívejme se do ulic podle ročních období. Zjistíme, že v zimě lidé chodí v tmavých barvách - v černé, šedé, hnědé, tmavě modré. Lidé jsou smutní, jdou nevšímavě za svým cílem a je vidět, že spokojeností nehýří. Jakmile se však začne oteplovat a svítit slunce, tak ponurost mizí a lidé se začínají oblékat barevně. Na jaře lidé pookřejí a podle počasí instinktivně zvolí veselejší barvu.

Na ulicích se objeví barevně odění lidé a vidíte, nebo cítíte, jinou atmosféru. Většina „mládí“ hýří svou kreativitou v oblékání a v barevnosti. Nálada se s jarem zlepšila. Lidé jsou veselejší, spokojenější, jako by vylézali ze své ulity.

Jaro se přehoupne do léta a na ulicích je cítit, jak lidé ožili. Barvy hýří ve všech odstínech, lidé jsou veselí, spokojení, šťastní a je úplně jiná nálada i atmosféra, než v podzimním a zimním období.

Máme-li velký hlad a žízeň, tak opět záleží na tom, jak barevně jídlo vypadá. Vždy nás láká talíř, na kterém je jídlo barevné a upravené. Víme přece, že jíme očima. Týká se to i tekutin. I na jejich barvě záleží a je úplně jedno, jedná-li se o nealkoholické nápoje nebo alkoholické. Barva nápoje nás musí lákat a oslovit.

Pokud jdeme do společnosti, tak každý z nás něco od toho zážitku očekává. Většinou zakončíme večer u stolu s přáteli, s milými lidmi, kterými se obklopujeme. Objednáme si to, co nám chutná a jaké máme rádi barvy. Barva je prostě všude a stále nás ovlivňuje.

Neustále zapojujeme svých pět smyslů a v souvislosti s barvami nejvíce zrak. Možná Vás překvapí to, že i hmat potřebujeme k pocitovému vnímání barev. Pokud si sáhneme na látku, která je červená, tak máme pocit tepla, sáhneme- li na látku černou nebo šedou, máme pocit chladu.

Přeji Vám všem krásné barevné jarní a letní dny.

Vaše Marie Eva / Věštírna Jednička


Další články poradce

Co je pro ženu normální, co pravda a co lež?

Co je pro ženu normální, co pravda a co lež?

Otázkami o „normálnosti“, pravdě a lži se zaobírá lidstvo od svého vzniku.

Jak si zpříjemnit tyto dny

Jak si zpříjemnit tyto dny

Udělejme si pěkný den a nenechme se ovlivňovat věcmi a děním kolem nás.

Víte, proč voláme kartářku?

Víte, proč voláme kartářku?

Každý člověk očekává něco jiného. Jsou mezi námi lidé, kteří nechtějí ...

Nebojte se zůstat se svými myšlenkami sami

Nebojte se zůstat se svými myšlenkami sami

Co myslíte, je lepší být jen sám sebou, než být součástí společnosti, ...