CZ / SK

0900 712 800
alebo 0900 699 104
     VOLAJTE. Cena 2 €/min, resp. 1,6 €/min vrátane DPH.


« zpět

Příroda nám dodává energii

Příroda nám dodává energii

Dnes bych Vám chtěla napsat něco, na co lidé zapomněli. Člověk si myslí, že je nejmocnější a že vše, co si určí v tomto životě, musí jít podle jeho představ nebo podle zažitých obyčejů. Neustále se ženeme za něčím, co nás popohání dále a výše. Chceme ovládnout svět, ovládat přírodu, a zapomínáme na to, že svět tu byl dávno před námi.

Bojíme se konce světa, ale zničit dokážeme pouze sami sebe (tedy lidstvo) svým bezohledným jednáním nebo „nejednáním“. Spousty lidí se soustředí na kariéru, na majetek, a zapomíná „žít“. Zapomínáme na své poslání, pro které jsme byli zrozeni. Pro všechny ty naučené a vystudované vědomosti člověk není schopen připustit vyšší moc, sílu přírody, její schopnosti.

Lidé přestali „věřit“. A to je důvod veškeré zloby, protože se každý dívá především na sebe. Mnozí z nás chtějí „moc“ a moc hledáme v penězích, v majetku. Čím je člověk bohatší, tím si myslí, že je mocnější. Tito lidé nejsou šťastnější. Naopak žijí v neustálém strachu, aby nepřišli o své bohatství, aby nebyli okradeni, aby nepřestali být úspěšní a bohatí.

Zvířata a rostliny nic z tohoto nepotřebují. A přesto žijí. Příroda jim dává vše, co potřebují. A tak se ptám: „Dokážeme mi lidé čerpat s přírody? Věříme vůbec v něco? Věříme alespoň ve spravedlnost?“

Byl by to zázrak, kdyby člověk o nic neusiloval a nechal všechno osudu. Věří někdo v osud? Lidé jsou nespokojení, spílají na tento svět, ale jsou sami „vinni“. Někdy pozoruji ptáky, jak jsou pracovití, tvoří bydlení pro sebe a své děti. Zajistí potravu, naučí své děti vše, co pro svůj život potřebují. Naučí je přežít na tomto světě. Ale člověk s přírodou stále bojuje. Je to však boj, který nemůže vyhrát. Přitom příroda člověku nabízí vše, co k životu potřebuje. Příroda má pro nás léky na všechny naše nemoci, které si způsobujeme sami svým nenasytným a konzumním životním stylem, svou uražeností a pýchou.

Málo žijeme pro lásku, pro děti, pro přírodu, pro život. Ženeme se dopředu za něčím, co nemá žádnou cenu. Rychleji a rychleji. Čím dříve budeme na konci... - ale co potom?

Člověk by se měl naučit, že je tady a teď. To, co teď nezažije, se už nikdy nevrátí. Naučme se čerpat energii, ze stromů, z rostlin, z vesmíru. Naučme se užívat si života, nebát se budoucnosti, lépe si vážit sám sebe, svých blízkých, přátel. Naučme se vážit si života, prožívat každý den, hodinu, minutu, vteřinu. Jakou má vteřina hodnotu? Zeptejme se někoho, komu uletělo letadlo a uvědomíme si hodnotu promarněného času.

Proto žijme současností – zde a nyní. Žijme láskou, pro lásku, s naší krásnou, ale mocnou přírodou. Obklopujme se milujícími a milovanými lidmi. Milujme.

Přeji všem klientům Věštírny Jedničky krásné a klidné léto, spoustu splněných snů a dnů naplněných láskou a přátelstvím.


S láskou Vaše Ester / Věštírna Jednička


Dalšie články poradca

Druidové

Druidové

Je to požehnání, nebo trest? Je to požehnání, ale musí to tak člověk vnímat.

Moc úplňku

Moc úplňku

V tomto článku bych se ráda věnovala magické síle úplňku. Vše, co uděláme ...

Láska a moc přírody

Láska a moc přírody

Vše na zemi je řízeno láskou. Láska je síla, která je velmi mocná a někdy ...

Láska a touha

Láska a touha

Kdokoli si myslí, že je zamilovaný, se může mýlit. Někdy si pleteme lásku ...

Svět kolem nás v jednom kole

Svět kolem nás v jednom kole

Svět kolem nás si vytváříme sami ve své mysli. Není veselý ani smutný, prostě ...

Plňme si přání, aneb štěstí v našich rukou.

Plňme si přání, aneb štěstí v našich rukou.

Máte pocit, že Vám v životě něco chybí, nejste šťastní, chybí Vám láska, ...

Nedovolte lidem, aby z Vás vysávali energii

Nedovolte lidem, aby z Vás vysávali energii

Jsou lidé, kteří úmyslně vysávají energii ze svých přátel a parazitují na ...

Čistá energie

Čistá energie

Jsme bytosti stvořené ze světla, lásky a inteligence. Tyto vlastnosti tvoří ...

Zhmotňujte svá přání

Zhmotňujte svá přání

Žijeme v zázračné době, kdy se mnohá velká tajemství vesmíru stávají ...

Život je dar

Život je dar

Lidé si často myslí, že nejdůležitější je zdraví, jiní si myslí, že ...