CZ / SK

906 460 099, 46 Kč/min.
Volejte. Cena včetně DPH


« zpět

Jak najít a udržet si pravého partnera pro život

Jak najít a udržet si pravého partnera pro život

Každý člověk na světě je zcela odlišný, originální a jedinečný. Když tuto skutečnost vztáhneme na potraviny, po zamyšlení zjistíme, že i každá potravina je zcela jiná, chuťově rozdílná, a má odlišné charakteristické vlastnosti. Dokonce i když vezmeme například dvě rajčata stejného druhu, nikdy nebudou na 100% zcela totožná a vždy se budou v něčem lišit. Jedno bude více vodnaté, druhé zase barevnější, třetí třeba větší nebo kulatější.

Pro nás a naše vznikající vztahy je nesmírně důležité, abychom si odlišnosti uvědomovali.

Tak jako se lidé střetávají a zakládají vztahy různých typů (vážné, kamarádské, sexuální...), tak se i potraviny kombinují tak, aby celkové jídlo bylo ve výsledku chuťově dobré, výživné a vyvážené. Některé potraviny k sobě zcela pasují a některé se zase navzájem přebíjejí a chuťově k sobě vůbec nejdou. K tomu, abychom dokázali vytvořit vynikající jídlo, potřebujeme získat mnoho zkušeností, vyzkoušet mnoho postupů, mít mnoho pokusů a znát potraviny, které si spolu navzájem „sednou“. Stejně tak i lidé musí v životě vyzkoušet více partnerů, navázat nespočet vztahů, poznávat různé povahy, charaktery a temperamenty, aby získali potřebné zkušenosti, a věděli, kdo k nim může pasovat a s kým by si v životě mohli rozumět a vzájemně se doplňovat.

Zkušenosti získané během života jsou pro náš stávající nebo nově vznikající vztah nesmírně důležité. Neopakujeme stejné chyby a snažíme se z nich ponaučit.

Jestliže si budeme chtít uvařit například tomatovou omáčku, musíme vědět, že rajčata tvoří základní část tohoto pokrmu. Poté hledáme přílohu, která by byla pro omáčku vhodná. Zkusíme brambory, rýži, kuskus a zjistíme, že některé přílohy se hodí více, některé méně a ostatní vůbec. Pak nalezneme těstoviny, které se k omáčce budou hodit dokonale. Těstoviny se stanou součástí jídla a stane se z nich rovněž jádro pokrmu. Tomatová omáčka s těstovinami začne tvořit vztah - jeden celek. Navzájem budou ladit a přitahovat se. Chutě do sebe zapadnou tak, jak mají. Budou se vzájemně doplňovat. Jeden bez druhého nebudou moci být. Když tuto skutečnost přeneseme do „partnerského světa“, zjistíme, že tomatová omáčka jsme my a těstovina je náš vhodný partner.

Posléze se k samotnému jídlu bude přidávat více jiných pokrmů, které se k nám budou hodit. Jsou to předkrmy, deserty, polévky. Když přeneseme různé pokrmy do našeho světa, mohou značit v podstatě rodinu, kamarády, známé. To, kým jsme a s kým utvoříme vztah, bude ovlivňovat i to, jaké budeme mít kolem sebe kamarády, známé a jaké vztahy budeme mít s rodinouTo, co vyzařujeme, k sobě budeme přitahovat. Budeme k sobě přitahovat lidi, kteří se k nám budou hodit a se kterými budeme vycházet. Jestliže budeme rajče kyselé, nahnilé a špinavé, s vysokou pravděpodobností se kolem nás budou v životě objevovat potraviny (lidi), které nám budou podobné a které se k nám budou hodit. S velkou pravděpodobností budeme mít doma i takového partnera.

Jestliže chcete mít kolem sebe vhodné lidi a dokonalého partnera, zaměřte se především na sebe. Pracujte na sobě, neustále se zlepšujte a posouvejte se. To, co vyzařujeme a kým jsme, k sobě přitahujeme.

Proto, aby náš vzniklý vztah vydržel, je třeba „jídlo“ neustále vylepšovat a pracovat na něm. Jádro jídla zůstává stejné (těstoviny a rajčata), ale ostatní ingredience můžeme různě kombinovat, či přidávat jiné. Místo eidamu můžeme přidat parmazán, do těsta na těstoviny můžeme přidat šafrán nebo špenát. Můžeme také zapracovat na samotném postupu a více si s jídlem pohrát. Sice nás to bude stát více úsilí i času, ale jídlo pak může být stále lepší a chutnější (vztah bude vzkvétat). Nikdy však nedojde ke stereotypům nebo monotónnosti, které běžně postupem času ve vztahu vznikají. Jednoduše si představte, že dané jídlo jíte každý den bez sebemenší změny. Je sice vynikající, ale je téměř jisté, že se jídla nakonec přejíte a budete chtít po čase ochutnat něco jiného. Proto je důležitá ve vztahu neustálá změna. Mohu zmínit ještě jeden příklad. Jestliže jednou jídlo přesolíte, nic se neděje. Vše se dá zachránit. Důležitá je změna. Ovšem jestliže jednou jídlo přesolíte a budete ho přesolovat neustále, vztah s vysokou pravděpodobností bude směřovat do záhuby.

Pokuste se neustále na vztahu pracovat. Zkuste zavádět změny, překvapení a odlišnosti. Experimentujte a tím budete posouvat vztah kupředu.

Ještě horší situace nastává v momentu, kdy se omáčka stále obměňuje a zlepšuje, ale těstoviny stagnují a neposouvají se společně s omáčkou dále. Tím dochází k rozporům, hádkám a vztah není naplněn. Vzájemná souhra a vzájemné doplňování zaniká. Těstoviny chutnají průměrně a pořád stejně, nechtějí se měnit a nechtějí se posouvat. Ovšem omáčka chutná dokonale a stále se posouvá kupředu. S vysokou pravděpodobností dojde k tomu, že omáčka bude hledat ve světě k sobě lepší a vhodnější přílohu nebo se pokusí být jádrem jiného jídla. Tak dojde k rozpadu vztahu. Začne Vám vadit partnerova laxnost, stálost a lenost. Začne Vás brzdit. Nebudete se doplňovat. Bude docházet k odcizení.

Jestliže Vás partner dlouhodobě brzdí a nejste naladěni společně na stejnou vlnu, je třeba zvážit, zda ve vztahu nadále setrvávat.

Vaše Věry / Věštírna Jednička


Další články poradce

Existuje věčnost?

Existuje věčnost?

Říká se, že diamanty jsou věčné. Jejich pevnost a krása přetrvává na Zemi ...

Jak se zbavit strachu kolem nás

Jak se zbavit strachu kolem nás

Probudím se. Je tma. Rukou z nočního stolku prudce strhnu mobilní telefon ...

Cílem je cesta

Cílem je cesta

Byl jednou jeden chlapec, který když byl ve škole, přemýšlel neustále nad ...

Šťastný život

Šťastný život

Každý člověk ve svém životě zažil pocity štěstí. Například když jsme ...

Podmíněná versus nepodmíněná láska

Podmíněná versus nepodmíněná láska

Láska v životech lidí hraje významnou roli. Je důležitá jak pro nás samotné, ...